Ik ben een gepassioneerde freelance Business Intelligence consultant met kennis van zowel de achterkant (ETL, Datawarehousing) als de voorkant (Rapportages, Dashboards) van BI. De meeste kennis heb ik tot nu toe opgedaan in de achterkant van BI met behulp van SAP Business Objects Data Services (Data Integrator), Informatica Powercenter, Microsoft SQL Server en Oracle DB. Daarnaast heb ik ook gewerkt met verschillende applicaties in de SAP Business Objects Suite (o.a. WebI, Dashboards, IDT) en Microsoft SSRS (Reporting Studio) voor het maken en wijzigen van rapportages en de onderliggende semantische laag.

De afgelopen periode heb ik mij verdiept in Big Data en onder andere het Hadoop ecosysteem, cloud based services (vooral Amazon Web Services, AWS) en Pentaho. Met deze kennis ben ik in staat organisaties beter te helpen met onder andere het meedenken over een robuuste toekomstgerichte BI oplossing.

Naast de technische aspecten van BI heb ik mij ook verdiept in het nut en de noodzaak van gedegen gegevensmanagement en een stabiele professionele BI organisatie. Ik heb ervaring opgedaan in de inrichting van gegevensmangement en het uitwerken van verschillende inrichtingsmodellen voor de Business Intelligence organisatie.

B.P.W. Roestenberg

Business- en IT Consultant